21 oktober 2011

MCR's Historia. 2001-2011

”My chemical romance” (förkortas MCR eller My Chem) är ett musik band från New Jersey, som grundades 2001, av Gerard Way (sångare), Matt Pelissier (trummor) & Mikey Way (bas) direkt efter 11 september. Gerard Way skrev deras första låt "Skylines and Turnstiles" för att uttrycka sina känslor om 11 september. Gerard Way kunde inte spela gitarr och sjunga samtidigt så då kom Ray Toro (gitarrist & "backup vocalist") in. Mikey Way var skaparen av bandets namn "My Chemical Romance". Han fick inspiration till namnet från en bok som hette "Ecstacy: Three Tales of Chemical Romance." av författaren Irvine Welsh. Mikey blev fast för orden "Chemical Romance", & blev förvånad att ingen hade använt det som band namn förut. Men Mikey satte dit ett "My" för att få det lite extra. Så när Mikey kom med i bandet, så blev dem My Chemical Romance. ”My chemical romance” fick kontrakt med "Eyeball records". Och därifrån dem lärde känna Frank Iero, (som inte var medlem i bandet ännu) där hans band ”Pencey prep” också hade kontrakt med "Eyeball records". Frank Iero blev en stor fan av ”My chemical romance”, och det blev hans favoritband, genom att ha sett dem live. Till slut bestämde sig Gerard, Matt, Mikey & Ray sig för att ta med en till gitarrist, även om Ray var lite tveksam först. Frank Iero hade precis slutat med ”Pencey Prep” och sitt andra band som han starta precis efter ”Pencey prep” som hette ”I am a graveyard”.   Frank Iero (gitarrist & "backup vocalist") blev då förfrågad att vara med i bandet, och han tackade ja. Frank Iero kom med i bandet 2 dagar innan dem skulle in i studion, och spela in deras första skiva ”I brought you my bullets you brought me your love”.  Så Frank spelar bara i ett par låtar i det albumet, till exempel ”early sunsets over monroeville.”  Så den 23 juli 2002 så kom My Chemical Romance’s första album ut “I brought you my bullets you brought me your love.”
Dem fortsatte att turnera för fullt, tills dem kom in I studion igen för att spela in sitt andra album. My Chemical Romance hade bytt från ”eyeball records” till ett kontrakt med “Reprise Records.” Den 8 juni 2004, så kom deras andra album ut ”Three cheers for sweet revenge” som blev en väldigt stor succé. I oktober 2010 så räknade man att albumet har sålts i ca. 1 699 000 exemplar I USA. 4 singlar släpptes från det albumet, som var; ”i’m not okay (i promise).” ”Helena”. ”thank you for the venom” & ”the ghost of you”. Där tre av dem blev videos. “I’m not okay (I promise)” var deras första video i albumet. Och till den låten gjorde dem inte bara en video utan 2 st. en av dem som är den mest kända, ska likna en film trailer. sedan kom videon till ” Helena”, låten handlar om Gerard way’s & Mikey Way’s mormor (Elena Rush) som betydde jättemycket för hela bandet. Det var hon som köpte deras först ”van” så dem skulle kunna turnera, men som sedan dog. Därför är denna låt hedrad till henne. Videon utspelar sig på en begravning i en kyrka. Sedan kom videon till ”the ghost of you”, som utspelar sig i första världskriget, och specifikt på D-day. Three cheers for sweet revenge är ett Koncept album. MCR slog igenom i Sverige med singlarna ”i’m not okay” och ”Helena”. I denna veva så bytte bandet trummis från Matt Pelissier till Bob Bryer, Bob Bryer hade tidigar jobbat med t.ex. ”the used”, som ljudtekniker. Bob Bryer har spelat trummor sedan han var 4 år. Det första bob gjorde med bandet var att spela in ”i’m not okay” videon, & då var det ens inte säkert om det var han som skulle vara trummis i bandet. Men direkt efter så blev det bestämt. My chemical romance bestod nu av Gerard, Frank, Mikey, Ray och Bob.
21 mars 2006, så kom deras första live cd/dvd, som också består av en film om bandet. Som heter ” life on the murder scene".
När dem höll på att turnera med ”three cheers for sweet revenge” så kom dem på att dem ville börja med sitt tredje album. Så dem tog en till turnébuss, och gjorde om bussen till en studio. 24 oktober 2006 så kom deras tredje album ut, som gjorde så dem verkligen slog igenom i hela världen. Albumet heter ”The back parade”. Där man känner igen låtar som ”welcome to the black parade” ”tenegers” & ”i don’t love you” som också är albumets singlar, och videos. Detta album är också ett koncept album, och har temat döden.
Den 1 juli 2008, så kom deras andra live skiva/DVD ut, som heter ”the black parade is dead.” där dem filmar och spelar in deras sista framträdande av ”the black parade”, som utspelar sig i mexico. På dvd’n får man också se en liten spelning från deras hemstad New Jersey.
Nu för nästan första gången på 8 år så fick dem ta en ordentlig paus från turnerandet. 2009 så blev My chemical romance förfrågade att göra en cover av en låt till filmen ”Watchman”. Svaret blev ja. Dem spelade in låten ”desolation row” som egentligen är Bob Dylan’s låt. Dem spelade också in en video. Detta fick dem att vilja börja skriva låtar igen. My chemical romance skrev ett trettiotal låtar, men när dem var klara så kände dem sig inte riktigt nöjda, det var något som fattades. Så My chemical romance började skriva på nya låtar, och dem viste inte än om dem skulle göra ett till album. Efter att dem skrivit låten ”NA NA NA”. Så fortsatte det att flyta på. Bob Bryer slutade som trummis i MCR 2010 och ingen vet direkt varför. MCR har ännu inte ersätt Bob, men har en trummis som följer med på turnén, Mike Pedicone. Så nu består MCR av Gerard, Frank, Mikey och Ray. Den 22 november 2010 så kom deras fjärde album ut, ”Danger Days, The True Lives of the Fabulous Killjoys” . Där dem hade gjort om ett helt album, till det färdiga resultatet. Skivan består av nu 3 videos, ”NA NA NA” ”SING” & ”planetary (GO!)”. I dem första två videosarna så är bandet ”the Fabulous killjoys”. Detta album är inte ett koncept album, även fast många tror det. Dem personerna MCR spelar i sina videos är hur dem skulle se ut år 2019.
just nu spelar inte mike pedicone trummer på mcr's turner längre. pågrund av att han sparkades ut från bandet, efter att ha blivit upteckt att ha snott från bandet. så dem vill inte ha kontackt med honnom längre. detta var en stor chock för bandet, för dem var väldigt nära vänner, framförallt frank och mike som har varit nära vänner sedan 2004. men nu har dem fått in en ny trummis som spelade på deras senaste konserter, han heter Jarrod Alexander. som vanligt har dem James Dewees på keyboard, sedan 2007 under turner.
bandet har planer på att göra ett nytt album, och skriver låtar nästan varge dag. och har planer att gå in i studion redan detta år. så snart kommer en följning av danger days.
detta var lite om det fantastiska bandet My Chemical Romance. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar